Tento web používá k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a personalizaci reklam soubory cookie. Používáním webu s tím souhlasíte. Další informace.
Autor: Martin Kondr 6.10.2018

Ženská jména v kalendáři

(Zdroj obrázku: medicinskakg.edu.rs)

V dnešním kvízu se podíváme na ženská jména v běžném českém kalendáři. Je jich přes 200, což není málo, i proto na ně dostanete půl hodiny. K dispozici není dodatečná nápověda, pomoct by vám ale mělo, že jsou jména seřazena podle abecedy. Vedle každého políčka je navíc datum svátku. Jména jsou v běžném kalendářním formátu, zkráceniny, přezdívky apod. tedy nebudou uznány. Avšak v různých kalendářích se objevují různá jména, odvozeniny od mužských jmen atd. V kvízu nemusí být všechny, snažil jsem se tam dát ty nejčastější a nejběžnější. Pokud jsem na nějaké zapomněl, budu rád, když dáte vědět do komentářů, abych jméno mohl doplnit.

Doufám, že se vám kvíz bude líbit. Do komentářů nám pak můžete dát vědět, kolik jste získali bodů :)  

Tip: Po spuštění kvízu se vám na levé straně objeví takový špendlík. Když na něj kliknete, připne se okénko pro odpověď a časomíra na vršek obrazovky, nemusíte tak pořád zbytečně jezdit nahoru a dolů. Doporučuji na to hned po spuštění kvízu kliknout :) 

 

Ženská jména v kalendáři

Odpověď:




Další kvízy


Dejte přátelům vědět, jak jste dopadli. Povedou si lépe?